Paine si Circ! Dar la paine putem renunta...

Protestul din P-ta Victoriei a incetat, conform autorizatiei, la ora 13:00. Semn de civilizatie? De participare cumva fortata, nicidecum necesitata? Frumos modul in care vocea nationalo-bugetara si-a reglat volumul pe ziua de azi catre tacere: dansand, razand, cautand o camera de filmat care sa le imortalizeze prezenta la scrierea istoriei neamului. Faimosul si neplacutul conglomerat de sunete (ca nu se poate numi "cantec") "Dansul Pinguinului" a tinut ritmul pasilor de plecare ai protestatarilor. Romania sufera. Si nu de foame, de prostie. 
Ma intreb care e procentul celor care au venit in Piata Victoriei din nevoie de exprimare, cati sunt intr-adevar ingrijorati de soarta lor, a familiilor lor, a copiilor lor. Asta ca sa nu fortam nota si sa punem la indoiala dragostea lor pentru bunastarea patriei si a celor care o ocupa.
50.000 de oameni au protestat astazi. 50.000 de bugetari nemultumiti. Alti 30.000 de oameni i-au supravegheat. 30.000 de bugetari multumiti? Speram intr-o revolutie. Credeam ca romanii au inteles si ca nu mai tac. Credeam ca s-a ridicat valul de pe ochii natiunii... Suna prosteste, nu? De la muzica ascultata la maxim de la telefonul mobil in mijloacele de transport in comun pana la asa zisele "moderatoare TV", nesimtirea nu are margini. Salut campania Petrom si incurajez transformarea sa de la "agresiva" la "virala".
Sunt dezgustata. Si dezamagita. Cam ca un copil caruia i se promite ca merge-n parc si-apoi vede ca parcul e ars... 

Comentarii